Bu yazımız da, damağımız da büzücü etkiye sahip fakat, bir o kadar da tatlı olan cennet meyvesini ele alacağız. Bunun yanında, cennet hurması maskesi ile yapılan eşsiz tariflerde olacak. Ama, ilk önce geçmişinden ve içeriğinden kısaca bahsedecek olursak. Latince’de “Tanrıların yemeği” olarak tercüme edilmiştir. Bizlerin bildiği veya başka bir deyişle, cennet elması, cennet hurması ve trabzon hurması olarak adlandırılmaktadır. Ne var ki, yine bu meyvenin anavatını Çin’dir. Bu harika meyveye başta olmak üzere turuncu rengi veren beta karoten olmakla birlikte içeriğinde bir çok vitamini barındırmaktadır.
Aslında, beta karoten güzellik ve gençliğin bir bileşeni olarak adlandırılan A vitaminin öncüsüdür. Fakat sadece bununla kalmıyor tabi, içeriğinde çok miktarda A, E, C vitaminlerinin yanında potasyum, iyot, demir, diğer mineraller, organik asitler ve antioksidanlar mevcuttur. Açıkçası, adını boşuna almamış tanrıların yemeği veya gıdası olan bu meyve. Üstelik, içerikleri sayesinde cilt üzerine etkileri de yadsınamaz derecededir. Özellikle, genişlemiş gözenekleri sıkıştırdığı gibi de, sivilceleri ve kırışıklıkları giderebilmektedir. Bununla birlikte, meyveyi yiyerek doğal bir antibiyotik etkisine sahip olabilirsiniz.
Sonuç olarak, sonbahar, kış döneminin besleyici ve nemlendirici yüz maskeleri arasında olmazsa olmazı trabzon hurması maskesi kürü diyebiliriz. Fakat, bu maskeyi yapmadan önce iki kurala dikkat etmenizi tavsiye ederiz. Biricisi, koyu renkli yapraklı ve zengin turuncu renge sahip olgun hurma kullanmalısınız. İkincisi, alerjen testi yapmayı ihmal etmemelisiniz. O zaman, hadi japon geyşaların güzelliğine güzellik kattığı bu maske tariflerine geçelim.