Sinüzitten Kurtulmanın Yolları ve Defne Yaprağı ile Doğal Sinüzit Tedavisi

Çevremde denenmiş bir yöntemler olup, bazılarında kesin tedavi olmasa da sinüslerin rahatlaması ve sinüzitten kurtulmanın yolları adına etkili yöntemler diyebilirim. Doğal sinüzit tedavisi öncesi sinüzit nedir? Sinüsler kafatasındaki gözler, burun ve alnın etrafındaki mukus zarlarıyla kaplı küçük hava boşluklarıdır. Soluduğumuz havayı nemlendirirken, ciğerlere ulaşmadan önce toz, mikrop ve alerjenleri de yakalarlar. Bu ılık, nemli ortam bakteri, mantar ve küf için mükemmel bir üreme alanıdır, ancak vücutta yakalanan bakterileri, sporları ve kistleri büyümeye başlamadan önce yok etmek için iyi bir iş çıkarır. 

Mukus zarlarımız hasar gördüğünde ya da mukus serbestçe hareket edemeyecek kadar kalınlaştığında sorunlar ortaya çıkar. Bu olduğu zaman, enfeksiyonlar ön ceplerde canlanabilir. Baş ağrısı, tıkanıklık, hapşırma, öksürme, ağrı, basınç, yanma, koku kaybı, ateş ve yorgunluk sinüs enfeksiyonu ile bekleyebileceğiniz belirtilerden sadece birkaçıdır. Sinüzite ayrıca alerji, burun polipleri, soğuk algınlığı, bağışıklık yetersizlikleri, diş enfeksiyonları veya sapmış bir septum neden olabilir. 

Bu yazımızda sinüzitten kurtulmanın yolları ve onları gidermeye yardımcı olacak tariflerinize ekleyebileceğiniz yiyecekler ve yapabileceğiniz şeyler var.

 

Sinüzitten Kurtulmanın Yolları İçin Etkili Yöntemler

Cerrahi müdahele ile sinüzit tedavisi mümkün ve kalıcı bir yöntemdir. Fakat bazılarımız ameliyat ve doktor korkusundan yada altı üstü sinüzit ağrır ağrır geçer diye düşünebilirsiniz. 

Sinüzit ağrısı genelde migren yada baş ağrısı ile karıştırılmaktadır. Tedavi edilmezse de sinüslerin dolması nedeniyle acı baş edilemez hale gelmektedir. Peki sinüzitten kurtulmanın yolları nelerdir dersek.

Birinci yöntemimiz çok basit bir uygulama 1 hafta tekrarı durumunda rahatlayacağınız tarifimiz üç üründen oluşmaktadır.

evde sinüzit tedavisi
Patates, Soğan ve Bal

Patates ve soğanın suyunu çıkarın karışıma bal ekleyerek karıştırın.
Buzdolabında bekletin soğuk olarak 2’er damla burun deliklerinize damlatarak biraz bekleyin.
Karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz.

defne yaprağı
Defne Yaprağı

İkinci yöntemimiz ve sinüzite iyi gelen diğer asistanımız defne yaprağıdır. Bir tutam defne yaprağını kaynatıp, peçeteyi kaynar suya batırıp burun deliklerimizin içine uygularız. Sıcaklığı daha uzun süre tutmak için, burun köprüsünü ılık bir bezle kaplarız.

Sağlıklı güzel günler dileriz…

🦉Nasıl Buldun ?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

Şunlar da hoşuna gidebilir...

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir